Οι Βιβλιοθήκες του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 115744/Ζ1 απόφασης (τεύχος Β, 3707/4-9-2020) «Λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους» και της σχετικής εισήγησης της Βιβλιοθήκης προς τις Πρυτανικές Αρχές (η οποία βασίζεται στην πρόταση επαναλειτουργίας του ΣΕΑΒ),  θα είναι ανοικτές για το κοινό απο 8:30π.μ έως 15:00 μμ με τους παρακάτω όρους για κάθε υπηρεσία:

Δανεισμός – Επιστροφή τεκμηρίων: η εξυπηρέτηση γίνεται με προ συνεννόηση ή ολιγόλεπτη παραμονή στο χώρο για παροχή υπηρεσίας.  Ειδικότερα για το δανεισμό, οι χρήστες εξ αποστάσεως, θα μπορούν να συμπληρώνουν την φόρμα ΦΟΡΜΑ-ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ-ΒΙΒΛΙΩΝ2020 με τους τίτλους των βιβλίου που  θέλουν να χρησιμοποιήσουν. Κατόπιν μπορούν να στείλουν το email στη Βιβλιοθήκη που έχει το βιβλίο Ηράκλειο, ΡέθυμνοΧανιάΆγιος Νικόλαος και  Σητεία . Η Βιβλιοθήκη θα τους ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα και πότε μπορούν να παραλάβουν το τεκμήριο. Τα τεκμήρια που επιστρέφονται θα μένουν σε κατάσταση καραντίνας (quarantine) για τρείς (3) ημέρες και μετά μπορούν να δανειστούν ξανά.

Ενημερωθείτε για τα Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να αναζητήσετε βιβλία στο ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης στο σχετικό βίντεο

Διαδανεισμός: Συμπληρώστε τη Φόρμα διαδανεισμού βιβλίων και στείλτε την στο αντίστοιχο email διαδανεισμού  της Βιβλιοθήκης. Η μεταφορά γίνετε με courier και η χρέωση είναι του παραλήπτη.

Σεμινάρια πρωτοετών: Τα σεμινάρια θα γίνουν ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι θα δηλώσουν την συμμετοχή τους σε φόρμες. Δείτε τις φόρμες στις  Ανακοινώσεις.

Αναγνωστήρια – H/Y: Τα αναγνωστήρια λειτουργούν με προ συνεννόηση και περιορισμένο αριθμό θέσεων. Μπορείτε να κλείσετε θέση τηλεφωνικά ή με e-mail στη αντίστοιχη Βιβλιοθήκη.  Είναι υποχρεωτική  η χρήση μη ιατρικής μάσκας, το προ κλείσιμο θέσης και  φυσικά η χρήση δικού σας laptop και ακουστικών. Πρόσβαση σε Η/Υ Βιβλιοθήκης δεν επιτρέπεται προς το παρόν.

Εύδοξος: Μπορείτε να επιστρέψετε τα  παρατύπως ληφθέντων βιβλία του Ευδόξου στη Βιβλιοθήκη σας.

Κατάθεση πτυχιακών εργασιών: γίνεται εξ αποστάσεως και μπορείτε να δείτε  τη διαδικασία απο την ιστοσελίδα μας Ιδρυματικό Καταθετήριο

Διαγραφή από τη Βιβλιοθήκη : η διαδικασία διαγραφής χρηστών Βιβλιοθήκης γίνεται εξ αποστάσεως μέσω δια λειτουργικότητας των συστημάτων Γραμματείας και Βιβλιοθήκης.

Χρήση εκτυπωτή: Μπορείτε να εκτυπώσετε στη Βιβλιοθήκη ή να ανοίξετε λογαριασμό εκτυπώσεων.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν επιτρέπετε η είσοδος στη Βιβλιοθήκη χωρίς ιατρική μάσκα, η πρόσβαση στα βιβλιοστάσια, ο συνωστισμός και συστήνεται η χρήση γαντιών. Υπάρχει σήμανση στο χώρο υποδοχής και καθορισμένοι χώροι μελέτης. Όλοι οι χώροι καθαρίζονται και απολυμαίνονται ώστε να είναι καθαροί.