Η Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί τους χρήστες της με ή χωρίς ραντεβού για Δανεισμό, Επιστροφή, Διαδανεισμό και Επιστροφές  βιβλίων Ευδόξου. Οι χρήστες είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας με χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικού και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που συστήνονται από τον ΕΟΔΥ.

Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα αναγνωστήρια, στους Η/Υ και στα ράφια μέχρι νεότερης ανακοίνωσης.

Για μείωση του χρόνου παραμονής στη Βιβλιοθήκη προτείνουμε οι χρήστες να στέλνουν e-mail  “β-ραντεβού” με τα βιβλία/άρθρα που θέλουν να δανειστούν στο LibHer@hmu.gr, 2810 379827,  LibCha@hmu.gr, 28210 23009,  LibRet@hmu.gr, 28310 21913, LibAg@hmu.gr,2841091106, LibSit@hmu.gr, 2843029495 . Το προσωπικό θα εντοπίζει το υλικό, θα επικοινωνεί μαζί σας και θα έχει το υλικό έτοιμο για παραλαβή.

Τα βιβλία που επιστρέφονται θα παραμένουν σε καθεστώς καραντίνας για 3 ημέρες. Μετά θα είναι διαθέσιμα για χρήση.

Τα σεμινάρια πληροφοριακής παιδείας και η κατάθεση πτυχιακών/μεταπτυχιακών εργασιών εξακολουθούν να γίνονται από απόσταση.

Οι παρακάτω υπηρεσίες “β-ραντεβού” και “β-ραντεβού-live” είναι στη διάθεσή σας για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Υπηρεσίες Βιβλιοθήκης  με εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση:

A. “β-ραντεβού live”

Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης μετά το β-ραντεβού εγκαινιάζει την υπηρεσία β-ραντεβού live !

Στόχος της υπηρεσίας είναι η εξυπηρέτηση των μελών της Βιβλιοθήκης και γενικότερα του Πανεπιστημίου που δεν μπορούν  να επισκεφτούν  το  χώρο της Βιβλιοθήκης με φυσική παρουσία.

Οι χρήστες της υπηρεσίας θα δηλώνουν τα ερωτήματα τους και θα εξυπηρετούνται σε πραγματικό χρόνο. Η σύνδεση θα γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης (google meet)  και έπειτα από καθορισμένο ηλεκτρονικό ραντεβού την ημέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί, με υπάλληλο της Βιβλιοθήκης.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι να παρέχουμε εξατομικευμένη βοήθεια στους χρήστες μας, σε πραγματικό χρόνο απόκρισης, κάνοντας χρήση ενός εύκολου εργαλείου με δυνατότητα διαμοιρασμού οθόνης. Η υπηρεσία απευθύνεται σε οποιονδήποτε χρειάζεται μια εξιδεικευμένη πληροφορία από τη βιβλιοθήκη.

Η υπηρεσία “β-ραντεβού live” είναι διαθέσιμη από Η/Υ ή το κινητό σας. Απαιτείται να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και  ο υπολογιστής ή το κινητό τηλέφωνο σας να διαθέτει μικρόφωνο, ακουστικά και κάμερα.

Το “β-ραντεβού live” θα κλείνει ένας χρήστης και θα δηλώνει τα ερωτήματά του. Τα ερωτήματα θα αφορούν την συλλογή της βιβλιοθήκης, την βοήθεια για την αναζήτηση των πληροφοριών, την διαχείριση της βιβλιογραφίας, θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και σχεδιασμού έρευνας. Η υπηρεσία δεν αφορά εξυπηρέτηση ερωτημάτων σχετικά με την λειτουργία της βιβλιοθήκης όπως δανεισμός, επιστροφή βιβλίων, ωράριο λειτουργίας,  εκτυπώσεις και άλλες πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

  • Για να κλείσετε το  ραντεβού σας επιλέξτε το σύνδεσμο β-ραντεβού-live   
  • Από εκεί θα κατευθυνθείτε στην πλατφόρμα κράτησης β-ραντεβού online και θα ακολουθείτε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη σας.
  • Στο e-mail σας θα λάβετε τον σύνδεσμο της τηλεδιάσκεψης, με την ημερομηνία και την ώρα που έχετε επιλέξει.
  • Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από 09:00 -10:00 πμ
  • Η διάρκεια του κάθε ραντεβού είναι 15 λεπτά.

Αν θέλετε να ακυρώσετε το ραντεβού σας ενημερώστε μας εγκαίρως στο email nikit@hmu.gr

B. “β-ραντεβού”

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Βιβλιοθήκη στο LibHer@hmu.gr  “β-ραντεβού” κλείνοντας το ραντεβού σας.

Στο κυρίως μενού Υπηρεσίες -> Υπηρεσίες εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης  υπάρχουν πληροφορίες για τη διαδικασία που θα ακολουθήσετε.

Δείτε επίσης το νέο Φυλλάδιο Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης2021 .