Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε ο διαγωνισμός ανάδειξης καινοτόμων προτάσεων #HackCoronaGreece, με στόχο να συγκεντρώσει και να επιταχύνει την υλοποίηση νέων ιδεών και προτάσεων για την αντιμετώπιση της Πανδημίας COVID-19 σε τομείς όπως η υγεία, η δημόσια διοίκηση, κ.α.

Τον διαγωνισμό υποστηρίζει ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) και σας καλούμε να συμμετέχετε και να τον υποστηρίξετε.

Ο διαγωνισμός #HackCoronaGreece αποτελεί μία παγκόσμια πρόκληση για την τεχνολογία, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία που στοχεύει στην εύρεση ευκόλως επεκτάσιμων και ανταγωνιστικών λύσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του ιού Covid-19. Πιστεύουμε πως η αντιμετώπιση των προκλήσεων είναι δυνατή μέσω της συνεργασίας ποικίλων φορέων, όπως ειδικοί, επιχειρηματίες και επιχειρήσεις αλλά και κυβερνήσεις κρατών.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 12/04. Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και από αυτές θα αναδειχθούν όσες τεκμηριωμένα οδηγούν σε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις.

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν ερευνητικές ομάδες, ερευνητές της Υγείας και της Πληροφορικής, στελέχη του χώρου της τεχνολογίας, επιχειρήσεις, νεοφυείς και υφιστάμενες, και όσοι θέλουν να συμβάλλουν στην υλοποίηση των προτάσεων που θα παρουσιαστούν.

Οι διαγωνιζόμενοι θα υποστηρίζονται από έμπειρους επιστήμονες και επαγγελματίες ώστε να αξιοποιήσουν όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και τη συμβουλευτική καθοδήγηση για να υλοποιήσουν την ιδέα τους.

Το HackCoronaGreece υποστηρίζεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως και άλλα παρόμοια hackathons, και καλούμε τα ερευνητικά και ακαδημαϊκά  ιδρύματα καθώς και συλλογικούς φορείς της υγείας και της τεχνολογίας να υποστηρίξουν αυτή την αξιόλογη πρωτοβουλία.

Η συμμετοχή και υποστήριξή σας μπορεί να εκφραστεί με

1. Δήλωση συμμετοχής στη συμβουλευτική καθοδήγηση των ομάδων που θα συμμετάσχουν (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το δηλώσουν εδώ).

2. Κατάθεση προτάσεων για καινοτόμες λύσεις, στον διαγωνισμό, εδώ.

#HackCoronaGreece

https://hackcorona.world/el/

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα 13/04