Πρόσκληση σε webinar στις 9/7/2020 ώρα 11:00-12:00 για σεμινάριο με θέμα “Πνευματική ιδιοκτησία και Ανοικτή επιστήμη : νομοθετικές εξελίξεις – πρακτικές εφαρμογές .

Πότε; Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

Ώρα; 11.00π.μ – 12.00μ.μ

Γλώσσα Παρουσίασης: Ελληνικά

Κοινό: Βιβλιοθηκονόμοι, ερευνητές

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι την παρουσίαση του συγκεκριμένου διαδικτυακού σεμιναρίου έχει αναλάβει ο Πρόδρομος Τσιαβός, Νομικός Σύμβουλος του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”.

Σκοπός του διαδικτυακού σεμιναρίου είναι να δοθεί μια σύντομη επισκόπηση των πολιτικών και της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας και των επιρροών που αυτά μπορεί να έχουν στον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται οι ιδρυματικές και εθνικές πολιτικές Ανοικτής Επιστήμης. Σε σχέση με τον τομέα αυτόν, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Οδηγία 2019/790 για την πνευματική ιδιοκτησία στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά, την Οδηγία 2019/1024 για τα Ανοιχτά Δεδομένα, την Ευρωπαϊκή πολιτική για τα Δεδομένα, την λευκή βίβλο για την Τεχνητή Νοημοσύνη, και την πρόταση της Επιτροπής για το EOSC Partnership. Το σύνολο των πολιτικών και νομοθετικών αυτών κειμένων θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των ευρύτερων Ψηφιακών Ευρωπαϊκών πολιτικών και θα εξεταστεί το πως μπορούν να οδηγήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσης και ενίσχυσης πολιτικών σε ιδρυματικό και εθνικό επίπεδο.

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το OpenAIRE webinar “Πνευματική Ιδιοκτησία και Ανοικτή Επιστήμη: Νομοθετικές Εξελίξεις – Πρακτικές εφαρμογές”, παρακαλώ συμπληρώστε τη φόρμα δήλωσης συμμετοχής (εδώ).

Ο σύνδεσμος για την πλατφόρμα παρακολούθησης θα αποσταλεί μια μέρα πριν την πραγματοποίηση του webinar σε όσες/ους έχουν δηλώσει συμμετοχή.