Πρόσκληση

 

Το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την πραγματοποίηση δύο συναυλιών: την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023 στη Βιβλιοθήκη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023  στο αμφιθέατρο “Μάρκος Καραναστάσης” του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.  Με θερμές ευχαριστίες στη πρυτανεία, καθώς και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του ΕΛΜΕΠΑ για την ευγενική αυτή παραχώρηση και τη συνεργασία, σας περιμένουμε για να παρακολουθήσετε δύο διαφορετικές μουσικές παραστάσεις από τα Μουσικά Σύνολα του Σχολείου μας.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου η κατεύθυνση της ευρωπαϊκής  μουσικής του Σχολείου, με σύνολα μουσικής δωματίου αμιγώς κιθαριστικά, ντουέτα και τρίο με φλάουτο, πιάνο, κιθάρα και τσέλο, καθώς και φωνητικό σύνολο θα παρουσιάσουν ένα ρεπερτόριο που ξεκινά από την κλασική μουσική και φτάνει μέχρι την Avant Garde πρωτοποριακή, πειραματική μουσική που βασίζεται στην ελληνική παράδοση.

Την σκυτάλη παίρνει την Πέμπτη 11 Μαΐου η κατεύθυνση της παραδοσιακής μουσικής, που για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας του  Σχολείου μας θα παρουσιάσει τους μαθητές να παίζουν με το όργανο επιλογής τους και με φωνητικό σύνολο, σκοπούς και τραγούδια από τη μουσική παράδοση της Κρήτης.

Στην έναρξη της συναυλίας του παραδοσιακού συνόλου την Πέμπτη, θα σας υποδεχτούμε με μια πολύ δυνατή έκπληξη από την “Κρουστωδια”!

Ώρα έναρξης: 18.00.

Είσοδος Ελεύθερη

Η παρουσία σας θα είναι για το Σχολείο μας ιδιαίτερη τιμή και χαρά.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Η ΒιΚεΠ την Τετάρτη 10 /5/ 2023, θα λειτουργήσει από τις 8:00 π.μ. – 16:00 μ.μ.