Υπηρεσίες εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης

Αγαπητοί χρήστες,

Η Βιβλιοθήκη κατά τη διάρκεια της πανδημίας λειτουργεί με υπηρεσίες εξ αποστάσεως και με προκαθορισμένα ραντεβού.

 1) Υπηρεσία “β-ραντεβού live” :

Στόχος της υπηρεσίας είναι η εξυπηρέτηση των μελών της Βιβλιοθήκης και γενικότερα του Πανεπιστημίου που δεν μπορούν  να επισκεφτούν  το  χώρο της Βιβλιοθήκης με φυσική παρουσία, εγκαινιάσαμε εξυπηρέτηση μέσω σύνδεσης.

Οι χρήστες της υπηρεσίας θα δηλώνουν τα ερωτήματα τους και θα εξυπηρετούνται σε πραγματικό χρόνο. Η σύνδεση θα γίνεται μέσω τηλεδιάσκεψης (google meet)  και έπειτα από καθορισμένο ηλεκτρονικό ραντεβού, την ημέρα και ώρα που σας εξυπηρετεί, με υπάλληλο της Βιβλιοθήκης.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι να παρέχουμε εξατομικευμένη βοήθεια στους χρήστες μας, σε πραγματικό χρόνο απόκρισης, κάνοντας χρήση ενός εύκολου εργαλείου με δυνατότητα διαμοιρασμού οθόνης. Η υπηρεσία απευθύνεται σε οποιονδήποτε χρειάζεται μια εξιδεικευμένη πληροφορία από τη βιβλιοθήκη.

Η υπηρεσία “β-ραντεβού live” είναι διαθέσιμη από Η/Υ ή το κινητό σας. Απαιτείται να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και  ο υπολογιστής ή το κινητό τηλέφωνο σας να διαθέτει μικρόφωνο, ακουστικά και κάμερα.

Το “β-ραντεβού live” θα κλείνει ένας χρήστης και θα δηλώνει τα ερωτήματά του. Τα ερωτήματα θα αφορούν την συλλογή της βιβλιοθήκης, την βοήθεια για την αναζήτηση των πληροφοριών, την διαχείριση της βιβλιογραφίας, θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και σχεδιασμού έρευνας. Η υπηρεσία δεν αφορά εξυπηρέτηση ερωτημάτων σχετικά με την λειτουργία της βιβλιοθήκης όπως δανεισμός, επιστροφή βιβλίων, ωράριο λειτουργίας,  εκτυπώσεις και άλλες πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Για να κλείσετε το  ραντεβού σας επιλέξτε το σύνδεσμο β-ραντεβού-live   
  • Από εκεί θα κατευθυνθείτε στην πλατφόρμα κράτησης β-ραντεβού live και θα ακολουθείτε τα βήματα που εμφανίζονται στην οθόνη σας.
  • Στο e-mail σας θα λάβετε τον σύνδεσμο της τηλεδιάσκεψης, με την ημερομηνία και την ώρα που έχετε επιλέξει.
  • Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή από 09:00 -10:00 πμ
  • Η διάρκεια του κάθε ραντεβού είναι 15 λεπτά.

Αν θέλετε να ακυρώσετε το ραντεβού σας ενημερώστε μας εγκαίρως στο email nikit@hmu.gr

 

2) Υπηρεσία “β-ραντεβού”:

Στόχος της υπηρεσίας είναι η εξυπηρέτηση των μελών της Βιβλιοθήκης και γενικότερα του Πανεπιστημίου με κλείσιμο προκαθορισμένου ραντεβού για δανεισμό ή επιστροφή υλικού. Ο χρήστης έρχεται και παραλαμβάνει το υλικό από την είσοδο της Βιβλιοθήκης.

Μπορείτε να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα με θέμα “β-ραντεβού” στη Βιβλιοθήκη Ηρακλείου e-mail: LibHer@hmu.gr

Στο μήνυμα αυτό θα αναφέρεται τα στοιχεία σας -ονοματεπώνυμο, αριθμό κάρτας βιβλιοθήκης, και τους τίτλους βιβλίων που θέλετε να δανειστείτε ή το θέμα για το οποίο θα επισκεφτείτε τη Βιβλιοθήκη. Κατόπιν ο υπάλληλος θα σας ενημερώνει και θα κλείνεται το ραντεβού. ΦΟΡΜΑ-ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ-ΒΙΒΛΙΩΝ2020

Αν θέλετε να επιστρέψετε βιβλία -χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο καθότι οι ημερομηνίες επιστροφών έχουν ανανεωθεί-  θα πρέπει να τα παραδώσετε μέσα σε πλαστική σακούλα.

Η προ συνεννόηση είναι απαραίτητη και η παραλαβή θα γίνετε με τήρηση αυστηρών κανόνων ατομικής προστασίας όπως ισχύουν για την προστασία από τον covid-19

Δείτε στο επισυναπτόμενο φυλλάδιο της υπηρεσίες μας.

Φυλλάδιο Υπηρεσιών Βιβλιοθήκης2021